ARTIȘTI
Andreea Belu este coregrafă și interpretă de dans contemporan, activitatea ei fiind condusă de interesul pentru educarea conștiinţei individuale și corporale, dezvoltarea inteligenţei corpului prin pregătirea lui pentru marea diversitate a schemelor de mișcare. Mișcarea, dansul și teatrul sunt, pentru ea, un mod direct și sincer de a ajunge la oameni.
Motivația artistică a lui Eugen Curelici se bazează mai ales pe căutările către o mai vastă versatilitate a artei sale, experimentând noi moduri de exprimare. Este, de altfel, convins că fuziunea dintre streetdance, dansul contemporan și arta vizuală îi va oferi și pe viitor o continuă sursă de inspirație.
Cunoscut publicului pentru proiectul său dedicat arborilor seculari din România, intitulat „Arbori Bătrâni”, Florin Ghenade a călătorit timp de 6 ani prin țară fotografiind și filmând arborii seculari: i-a documentat pe întuneric, în peisajul lor natural, iar pe lumină a întâlnit comunitatea din jurul acestora. Proiectul „Arbori Bătrâni”, reunește în imagini un extraordinar patrimoniu natural şi cultural.
„Să iubim România!” este propunerea lui Irinel Cîrlănaru de a descoperi și promova locuri, orașe, monumente sau regiuni geografice mai mult sau mai puțin cunoscute, obiective din România intrate în Patrimoniul material universal UNESCO: Mânăstirile din Moldova, Cetățile dacice din munții Orăștiei, Satele cu biserici fortificate din Transilvania, Cetatea Sighișoarei, Mânăstirea Horezu, Bisericile de lemn din Maramureș, Delta Dunării, pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni.